Amerika Birleşik Devletleri’nde Eğitim İçin Vize Gerekiyor

Amerika Birleşik Devletleri’nde Eğitim İçin Vize Gerekiyor

Amerika Birleşik Devletleri’nde yaklaşık 1,2 milyon uluslararası öğrenci yaşamaktadır ve eğitim kurumlarında yurtdışında eğitim programlarının bir parçasıdır

Bu üniversiteler ve kolejler dünyanın en iyilerinden bazılarıdır. Amerika Birleşik Devletleri’nde ikamet etmek ve tam zamanlı bir eğitim programına katılmak isteyen yabancı uyrukluların ABD’ye öğrenci vizesi almaları gerekmektedir. Katılacakları eğitim programının türüne bağlı olarak çeşitli alt öğrenci vizeleri vardır.

F-1 Öğrenci Vizesi, ABD’deki bir üniversite, seminer, kolej, lise, konservatuar veya diğer nitelikli akademik kurumlara tam zamanlı olarak kaydolan uluslararası öğrenciler için ayrılmıştır.

Amerika Birleşik Devletleri’nde öğrenmeyi düşünüyorsanız, ABD Göç Hizmetleri ile iletişime geçin. Amerika’da yaşamak için doğru vizeyi alma adımlarında size yol gösterecekler.

Abd Goc Hizmetleri

Daha fazla öğrenmek ister misiniz?

M-1 Öğrenci Vizesi, akademik olmayan bir kuruma (meslek okulu gibi) devam edenler içindir ve M-3 Öğrenci Vizesi, Meksika veya Kanada vatandaşı olan akademik banliyö öğrencileri içindir. 2018 yılında 389.579 uluslararası öğrenciye F-Visa verildi ve 9.683 yabancı öğrenci ABD’ye M-Visa aldı.

Uluslararası öğrenciler, seçtikleri eğitim kurumuna tam zamanlı kayıt olmak için öncelikle SEVIS tarafından onaylanmış bir Kabul Mektubu almalıdır. Daha sonra ihtiyaçlarını karşılayan öğrenci vizesine başvuracaklar. Öğrenci ile birlikte yaşayacak olan eş ve / veya evlenmemiş çocuklara aile üyeleri için F-2 vizesi veya M-2 vizesi verilmelidir.

İhtiyaçlarınıza en uygun vizeye başvurmak için ABD Göç Hizmetleri ile iletişime geçin. Süreçle ilgili tüm sorularınızı cevaplayacaklar.

Bir cevap yazın